(088) 60 69 600 info@sigbenelux.com

Eric Govers, commercieel directeur SIG Benelux

Eric Govers is inmiddels 3 maanden aan boord bij SIG. Met zo’n 20 jaar commerciële ervaring bij leveranciers in de bouwsector – Xella (YTONG), Saint-Gobain API en Isover – is zijn expertise een aanwinst voor SIG. Eric: “Toen deze uitdaging voorbij kwam, ben ik er meteen ingesprongen. SIG is een prachtig bedrijf dat nog veel meer kan betekenen voor haar klanten. Dat gaan we organiseren.”

Er staan flinke vernieuwingen op stapel bij SIG. Begin 2021 een gloednieuw distributiecentrum voor Afbouw Droog en Technische isolatie in Waalwijk. Snel daarna een hub voor Afbouw Nat in Nieuwegein. “De vernieuwing binnen onze organisatie is voor al onze klanten interessant. We hebben een gevarieerd klantenbestand, van hele grote tot kleine bedrijven. We bedienen ze allemaal. SIG is dé grote verbinder in de bouw.”

Toegevoegde waarde leveren, daar draait het om. “Alle energie binnen SIG richt zich op onze leidende rol in logistiek, kennis en digitale ondersteuning van de bouw. Wat zijn interessante vernieuwingen? Hoe kunnen we meer waarde creëren? Vanzelfsprekend blijven goede condities belangrijk. Maar we denken ook actief mee op relevante thema’s, zoals thermische isolatie, brandveiligheid, akoestiek. Daarmee kom je tot de vernieuwing die belangrijk is voor onze klanten.”

Een nieuw type klanttevredenheidsonderzoek is een belangrijk instrument voor de veranderingen bij SIG. “Wij organiseren ons volledig rondom de klant. Dat kan alleen als je de wensen en behoeften heel goed begrijpt en er actief op handelt. Doet SIG écht wat klanten verwachten, of kan het nog beter? Die check is essentieel voor alle stappen die we zetten binnen SIG.”

Category management team
Met het inrichten van category management voegt SIG de daad bij het woord om kennis en expertise centraal te zetten. “We werken hard aan ons assortiment en zoomen meer in op ons private label Speedline. Zo breiden we Speedline accessoires uit om onze klanten in zowel natte als droge afbouw een nog hoger afwerkingsniveau te bieden. Voor technische isolatie richten we ons op uitbreiding van ons portfolio en specialisme in brandwerende oplossingen voor de utiliteitsbouw.”

Bij innovatie en veranderingen horen ook nieuwe gezichten. “Onze marketingafdeling is opnieuw opgezet. In onze binnen- en buitendienst staan nieuwe mensen klaar. Samen met de vertrouwde gezichten van SIG vormen zij een enthousiast team. Een brok aan ervaring aangevuld met nieuw elan; een winnende combinatie!”

Share This