(088) 60 69 600 info@sigbenelux.com

Vanaf november 2020 kunnen onze klanten in Amsterdam terecht in de nieuwe vestiging aan de Dukdalfweg 25. In deze vestiging hebben wij onze nieuwe SIG winkelformule geïntroduceerd. De nieuwe formule is ontwikkeld voor de specialistische vakman en sluit met een gericht assortiment volledig aan op de specifieke wensen van onze doelgroepen. SIG AfbouwSpecialist, marktleider als leverancier van specialistische bouwmaterialen voor de natte- en droge afbouw, is zich aan het herpositioneren in de markt. Dit betekent dat wij ons nadrukkelijker richten op de specialistische vakman en ons scherper onderscheiden als leverancier van afbouwmaterialen.

Nieuwe winkelformule
Gerard Vaandrager, sinds april 2020 Marketing Manager van SIG Benelux: “Om deze herpositionering kracht bij te zetten introduceren we een nieuwe én vooral herkenbare winkelformule voor de specialistische vakman. Een formule waar onze klanten – stukadoor, gipskartonafwerker, schilder en tegelzetter – en onze mensen zich thuis voelen. Het is tijd voor vernieuwing. De uitgangspunten van de winkelformule sluiten aan bij de strategie van SIG Benelux. Namelijk het versterken van de relatie met onze klanten, lokaal en dichtbij onze klanten gevestigd zijn en onderscheidend zijn door het delen van kennis en expertise. Daarnaast hebben wij strategische partners een herkenbare plek in onze winkelformule gegeven. Op deze manier willen wij toonaangevend blijven en richting geven aan de ontwikkelen in de markt.

 

Strategie als uitgangspunt
Met deze strategie als uitgangspunt zijn Mark Klarenbeek (Commercieel Manager Afbouw Nat) en Gerard Vaandrager afgelopen zomer aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de nieuwe winkelformule. Met als resultaat de opening van de eerste vestiging volledig in de nieuwe en herkenbare stijl. Mark: “In de winkel hebben we veel ruimte en aandacht voor ons eigen merk Speedline Drywall Products met onder andere voorstrijk, muurverf en Joint Butter. Ons eigen merk kenmerkt zich door de prijs-kwaliteit verhouding. Speedline is een A-merk met een scherpe prijs.”

Gerard: “De uitstraling van de nieuwe winkelformule sluit aan bij onze doelgroepen. Stoer en robuust meubilair, grovere materialen en een industriële look. En met voldoende ruimte en mogelijkheden voor trainingen en demonstraties. De SIG winkel is echt een ontmoetingsplek waar vakmannen bij elkaar komen. Waar ze een kop koffie drinken en kennis uitwisselen met elkaar en onze medewerkers.” Naast de winkelformule hebben wij nieuwe samenwerkingen gesloten met strategische partners en leveranciers. Waaronder SuperProf. Dé leverancier van handgereedschappen, werkkleding en schoenen. De komende maanden gaan we ons assortiment gericht uitbreiden met nieuwe Speedline producten. En gaan we ons assortiment voor de tegelzetter verbreden. Met deze toevoegingen in ons assortiment kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.

Mark: “Door het maken van scherpe keuzes hebben we alleen producten van de hoogste kwaliteit, passend bij de vakspecialisten die ons bezoeken. De nieuwe winkel is zo ingericht dat elke vakman direct ziet waar de voor hem relevante producten liggen. De stukadoor, gipskartonafwerker, schilder en tegelzetter hebben hun eigen herkenbare plek in de winkel.” Een ander belangrijk uitgangspunt van onze strategie is het delen van kennis en expertise. Mark: “In onze vestiging hebben we, zodra het weer mogelijk is, voldoende ruimte voor producttrainingen en demonstraties voor klanten en medewerkers. Daarnaast hebben wij twee regiomanagers en een Speedline productspecialist, die de verbinding vormen tussen onze vestigingen en onze klanten. Zij denken mee met de klant en bezoeken de bouwplaats om te adviseren over de toepassing van producten en bieden oplossingen waar nodig.”

 

Een vooruitblik naar 2021
In 2021 worden minimaal nog twee nieuwe vestigingen volgens de nieuwe winkelformule geopend. De eerstvolgende is onze nieuwe vestiging in Waddinxveen. De introductie van de winkelformule is een belangrijk onderdeel van onze herpositionering. En draagt bij aan de ambitie van SIG Benelux om de relatie met klanten en leveranciers te versterken en omzetgroei te realiseren. Ook hiermee zet SIG Benelux weer een belangrijke stap richting de toekomst.

 

In samenwerking met same-d en DAT Afbouw hebben we de winkelformule gerealiseerd.

Share This