(088) 60 69 600 info@sigbenelux.com

Hans Roovers, directeur operations SIG Logistics aan het woord

Dit jaar bestaat SIG Nederland 20 jaar. Hans Roovers heeft ze alle 20 meegemaakt. Vol passie vertelt Hans over de ontwikkelingen in het bedrijf. “Door mee te groeien met alle vernieuwingen in logistiek, kunnen we onze klanten het allerbeste bieden. Mensen ontzorgen, daar draait het bij ons om.”

Dankzij digitalisering brengt SIG de interne logistiek op een hoger plan. Hans: “Met digitale techniek kunnen we dingen slimmer regelen, is het mogelijk onze logistieke expertise te centraliseren en krijgen we onze supplychain nog beter in beeld; van order tot levering op locatie. Onze mensen in de vestigingen kunnen zich daardoor bezighouden met datgene wat ertoe doet: lokaal ondernemerschap en waarde toevoegen voor onze klanten.”

SIG zit bovenop alle ontwikkelingen. “Onze logistieke menukaart breiden we voortdurend uit. Keuze in levertijden, digitale pakbonnen in de e-mail, alles om te zorgen dat processen soepeler lopen. We volgen ontwikkelingen op de voet en lopen voorop met logistieke oplossingen. Dit betekent ook regelgeving van gemeenten volgen. Zorgen voor de juiste voertuigen en nieuwe vormen van transport.”

State-of-the-art logistiek
“We investeren in mensen, kennis en systemen. Onze klanten hebben profijt van onze slimme organisatie aan de achterkant, maar merken daar aan de voorkant niet zoveel van. Dat is ook precies de bedoeling. Alles om te zorgen dat klanten en leveranciers zich kunnen focussen op hun eigen business. Wij zorgen voor de randvoorwaarden.” Zo komt er in februari 2021 een geïntegreerd hoofdkantoor en distributiecentrum in Waalwijk voor Afbouw Droog en Technische isolatie. Voor Afbouw Nat komt er in 2021 een hub in Nieuwegein. “Het is prachtig om de logistiek van de toekomst neer te zetten. Met intelligente Warehouse en Inventory managementsystemen kunnen we leveren wat we beloven. Het liefst nog iets meer. In die zin verandert er niet veel,” lacht Roovers.

Wat ook niet verandert, is het geloof in langdurige relaties. Roovers: “Veel klanten doen al vanaf dag één zaken met ons. Daar zijn we trots op. 50% van de materialen die klanten nodig hebben, bestellen ze vaak één dag van tevoren. Dat kan bij SIG. Klanten kunnen op ons bouwen. Dat is de basis, die blijft altijd. Onze strategie is: doen wat we zeggen. Zodat onze klanten gewoon hun werk kunnen doen!”

Share This