(088) 60 69 600 info@sigbenelux.com

Samenwerken met behulp van ketenstandaard

Artikeldata en persoonlijke prijsinformatie volgens ketenstandaard SALES005

Ketenstandaard

SIG biedt u een ruim assortiment binnenafbouwmaterialen en biedt u hiervoor een passend, custom made, prijsniveau. Door gebruik te maken van de ketenstandaard SALES005 is het uitwisselen van deze artikel- en prijsinformatie eenvoudig, snel en accuraat.  

De SALES005 Standaard zorgt voor snelle en foutloze elektronische communicatie tussen SIG en uw bedrijf. Door als bouwsector gezamenlijk deze afgesproken en breed gedragen standaard aan te houden vereenvoudigen we het dataproces, verhogen we de kwaliteit van data, zorgen we voor eenduidigheid en efficiënte processen. 

U kiest zelf hoe u de bestanden wilt ontvangen

U kiest er zelf voor hoe u de bestanden wilt ontvangen. Dit kan via een FTPs-server connectie of simpelweg door zelf een bestand te downloaden of op te vragen bij ons.

FTPs Server connectie
Met de FTPs-server connectie krijgt u met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot een privé locatie op onze FTPs-server. Op deze locatie vindt u (updates) van de onderstaande bestanden: 

 • Persoonlijke prijslijst
  Ketenstandaard SALES005 of Excel  
 • Artikelbestand
  Ketenstandaard SALES005

Download de bestanden
Download het artikelbestand zelf via een vrij toegankelijke locatie op onze website. Uw persoonlijke prijslijst sturen we u graag toe middels een e-mail bericht.  

 • Persoonlijke prijslijst
  Ketenstandaard SALES005 of Excel 
 • Artikelbestand
  Download XML bestand (zip)
Wat is de ketenstandaard

De SALES Standaard is een dienst van de onafhankelijke organisatie Ketenstandaard. Het doel van Ketenstandaard is om door digitalisering en standaardisering de effectiviteit en productiviteit in de hele bouw- en technieksector te verhogen. 

De Ketenstandaard heeft één elektronische manier (code/taal) ontwikkeld waarmee data uitgewisseld kan worden. Deze code/taal is softwareonafhankelijk en is erop gericht om efficiënt en foutloos berichten uit te wisselen tussen computersystemen. 

De Ketenstandaard maakt gebruik van de barcodes van GS1 Nederland en is onder anderen beschikbaar in XML formaat. 

De voordelen van elektronisch uitwisselen van data

Het werken met een marktstandaard en het digitaal uitwisselen van data biedt veel voordelen. Door slimmer te werken met een standaard en het inzetten van digitale hulpmiddelen wordt de kans op fouten geminimaliseerd, is er minder handmatig werk nodig en wordt door automatisering tijdwinst geboekt.   

 • Eenduidige communicatie (software onafhankelijk) 
 • Eenduidige structuur (vindbaarheid van artikelen) 
 • Sneller samenwerken (met andere partijen in de markt) 
 • Inzicht in artikeldata en prijslijsten 
 • Automatisch inlezen van artikelbestanden (tijdwinst en reductie van fouten) 

 

Aanmelden


  AfbouwTechnische Isolatie

  Ketenstandaard formaat: *
  XML SALES005Excel op basis van SALES005


  Ophalen via FTPs serverToegestuurd krijgen via e-mail


  Alle SIG artikelen +/- 130.000SIG webshop artikelen +/- 7.000